Uitzendwerk groeit sterk door

Uitzendwerk groeit sterk door

Terug naar overzicht

Uitzendwerk groeit sterk door

16/07/14:

De groei van het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren zet flink door. Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 19 mei tot en met 15 juni (periode 6, week 21 tot en met 24) met 8 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van de ABU. Periode 6 telde weliswaar een werkbare dag minder ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar hiervoor zijn de cijfers gecorrigeerd. De uitzendmarkt is sinds het najaar van 2013 bezig te herstellen.
In de industrie was 10 procent meer werk voor uitzendkrachten, terwijl in de technische sectoren 8 procent meer flexibele werkkrachten werden ingehuurd. In de administratieve sectoren steeg het aantal uitzenduren met 5 procent. De omzet van uitzendbedrijven steeg met 8 procent.

Eerste halfjaar 2014 
Het totaal aantal uren dit eerste halfjaar gemiddeld gestegen met 4 procent, de totale omzet groeide ook met 4 procent. De technische sectoren presteerden het best met een stijging van 7 procent in het eerste halfjaar, de omzet groeide hier met 6 procent.

Het aantal uren in de administratieve sector steeg ten opzichte van dezelfde periode gestegen met 6 procent, de omzet is ook toegenomen met 6 procent. De industriële sector groeide met 3 procent in uren ten opzichte van een jaar eerder en eveneens met 3 procent in omzet.

In de voorgaande maand (periode 5) namen de uitzenduren met 4 procent toe.

Bron: ABU / www.flexmarkt.nl

Neem contact op voor meer informatie