Agent Customer Contact Center Frans

Publicatiedatum: 24-01-2017

Functieomschrijving

Voor een opdrachtgever in Apeldoorn zijn wij op zoek naar een Agent Customer Contact Center Frans. In deze functie is het belangrijk dat je de Franse taal vloeiend spreekt en schrijft. We zoeken iemand die het als een uitdaging ziet om zowel telefonisch als administratief te werken binnen een internationaal en dynamisch bedrijf. Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent en administratief goed onderlegd. Je takenpakket bestaat uit het administratief afhandelen van klantcontacten, klanten telefonisch en via de mail informeren en adviseren over bepaalde producten. Wil je werken in een internationale omgeving en werk je graag in een team? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Gevraagd wordt

- Het spreken en schrijven van de Franse taal
- Je beheerst de Engelse taal. (Trainingen worden gegeven in het Engels en de communicatie binnen het bedrijf is Engels)
- Je beschikt over een afgeronde MBO opleiding
- Je hebt ervaring in het werken met klanten contact
- Je kunt goed luisteren en bent verbaal sterk
- Je bent in staat om klanten hulp te bieden en te adviseren
- Je hebt ervaring in het werken met systemen
- Je bent woonachtig in de omgeving van Apeldoorn

Geboden wordt

Een uitdagende baan als Agent Customer Contact Center, waarbij je eventueel kans maakt op een aanstelling voor langere tijd. Heb jij ervaring als customer agent en ben je nog op zoek naar een leuke baan? Reageer dan snel via ons sollicitatieformulier onderaan de pagina!
Mocht je meer willen weten over de vacacture van customer agent, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen op 055-5789860 of mailen naar apeldoorn@attract.nl.

Samenvatting:
Uren: 40
Locatie: Apeldoorn
Datum: 24-01-2017
Vacature #: 001110